logotype
25 June 2019 - 05:48

Bridge to Light

St. Bridge to Light zet zich in voor de verbetering van levens van kansarme kinderen en volwassenen in Noord-Ethiopië.
De Stichting is in 2005 opgericht toen Karin van den Bosch, die al enkele jaren in Ethiopië werkte, door de lokale overheid werd gevraagd om in de plaats Shire (provincie Tigray) een kinderdorp op te zetten. Dit dorp kreeg de betekenisvolle naam
Grace Village.

Karin v.d. Bosch

Karin van den Bosch

Grace Village

In Grace Village wonen 30 wees-kinderen die een liefdevol thuis ervaren en begeleid worden in geestelijke vorming, onderwijs, gezonde voeding en medische begeleiding. Door ons sponsor-programma ondersteunen wij ook een aantal jaar de families waarmee kinderen uit het dorp zijn herenigd. Zij worden geholpen uit de armoede te ontsnappen en een hoopvolle toekomst op te bouwen.

De kinderen 

kinderen13.jpg

VBG De Fontein Emmeloord bedankt!

Zondag 21 september kreeg Bridge to Light de gelegenheid om Grace Village onder de aandacht te brengen bij de Vrije Baptisten Gemeente De Fontein in Emmeloord. Voorafgaand aan de eredienst hebben we voor de kinderen van de gemeente het verhaal verteld van 'Een dag uit het leven van...' een kindje in Ethiopië, en dat vergeleken met een kind in Nederland. Aansluitend konden we iets meer vertellen over hoe we georganiseerd zijn en hoe mensen Grace Village kunnen ondersteunen. Kijk op de website van VBG De Fontein, daar kunt u de dienst terug kijken (presentatie start bij 46:00 min).
De kinderkerk van VBG De Fontein heeft vorig jaar reeds voor Grace Village gespaard. Met elkaar hebben ze een fantastisch bedrag van meer dan 4.000,- euro bij elkaar gebracht. Ook het komende jaar zal de kinderkerk weer voor het werk in Ethiopië sparen, waar we erg dankbaar voor zijn!

2019  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template