logotype
21 October 2019 - 01:40

Karin van den Bosch

Een heerlijke vakantie naar Egypte en aansluitend nog een uitnodiging een zendelinge te bezoeken, dat was de start van mijn roeping. Daar heeft God tot mijn hart gesproken om mij tot zendelinge te roepen in Ethiopië met de woorden: Hij die u roept is getrouw, Hij zal het ook doen.

Na het afronden van de Bijbelschool heb ik een reis naar Ethiopië gemaakt met het verlangen in mijn hart om duidelijkheid te krijgen waar ik in dat immense grote land mijn bestemming zou krijgen. Mijn zoektocht begon richting het noorden in de provincie Tigray. Een arm gebied. Mijn weg voerde zelfs naar het allerarmste gebied op het platteland, en daar in Shire, werd voor mij duidelijk dat dit de plaats is waar mijn Vader mij wilde gebruiken. Ik zou echter de enige blanke zijn in een gebied van 83.000 Ethiopiers. Sinds 2000 werk ik hier en heb in het begin van mijn verblijf in Ethiopië straat- en weeskinderen in mijn huis opgevangen.
 
karinVanaf 1 januari 2005 heb ik mij - op verzoek van de lokale overheid- ingezet om de bouw van kinderdorp "Grace Village" te realiseren. Dit kinderdorp, op een terrein van 26 ha.,  biedt opvang aan straat- en weeskinderen. Het is gelegen in het noorden van Ethiopië, 100 km. van de grens met Eritrea. Het dorp bestaat inmiddels uit zes woningen en wat bijgebouwen. Ook is er een medische (poli)kliniek op het terrein. Deze kliniek wordt ook gebruikt voor de opvang van vrouwen die een reis naar het Fistula Ziekenhuis moeten gaan maken, voor een operatie aan een obstetrische fistel.
 
In de tijd dat ik actief ben in Ethiopië zijn er diverse projecten op het platteland van start gegaan. Onder meer de financiële adoptie en begeleiding van weeskinderen die bij plaatselijke families ondergebracht worden. Ook realiseerde ik samen met Stichting Bridge to Light waterputten, voedselprojecten en andere noodhulp voor ondervoede kinderen. Het bouwen van twee scholen voor de kinderen op het platte land kwam met behulp van het Impulsis-verdubbelingsfonds tot stand.  

Inmiddels ben ik alweer bijna elf jaar in Ethiopië. Al die tijd ervaar ik dat het werk wat zich hier ontwikkelt enorm wordt gezegend. Ik ben erg dankbaar dat God mij hier wil gebruiken.
 
Mijn oproep aan u is:
"Blijft u alstublieft bidden voor en meeleven met al het werk dat hier wordt gedaan”.
 
In Hem Verbonden,


 
Karin van den Bosch

2019  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template