logotype
22 June 2021 - 02:31

Bridge to Light

St. Bridge to Light zet zich in voor de verbetering van levens van kansarme kinderen en volwassenen in Noord-Ethiopië.
De Stichting is in 2005 opgericht toen Karin van den Bosch, die al enkele jaren in Ethiopië werkte, door de lokale overheid werd gevraagd om in de plaats Shire (provincie Tigray) een kinderdorp op te zetten. Dit dorp kreeg de betekenisvolle naam
Grace Village.

Karin v.d. Bosch

Karin van den Bosch

Grace Village

In Grace Village wonen 30 wees-kinderen die een liefdevol thuis ervaren en begeleid worden in geestelijke vorming, onderwijs, gezonde voeding en medische begeleiding. Door ons sponsor-programma ondersteunen wij ook een aantal jaar de families waarmee kinderen uit het dorp zijn herenigd. Zij worden geholpen uit de armoede te ontsnappen en een hoopvolle toekomst op te bouwen.

De kinderen 

kinderen14.jpg

eckenwiel

'Rijk en toch arm?!' was zondagavond 19 oktober het thema van de jeugddienst in Eck en Wiel. Ton Bisschop (bestuurslid) legde vanuit de Bijbel onder andere uit hoe God aankijkt tegen armen en wat wij dan zouden kunnen betekenen voor armen. Tijdens de dienst schreven de bezoekers een groet aan ieder kind in Grace Village en was de collecte voor Bridge to Light. Geïnteresseerd om ook in jouw gemeente een dienst rond Grace Village te houden met daarin een prikkelende boodschap rondom omgaan met je rijkdom(men)? Nodig ons uit!

2021  Bridge to Light    -   globbersthemes joomla template